Hoppa till innehåll

VERKAÅN


agge

Recommended Posts

  • Svar 131
  • Created
  • Senaste svar

Top Posters In This Topic

Guest Muaytudd
Härligt !! Jag ser att det inte är den från ön, få se vem som blir först på den. :)

Jag har snurrat runt lite i tre dagar nu och fått mina största för i år. Den största på 55 cm tog på en spent spinner på en för mig helt ny fiskeplats. Den stod listigt gömd bakom en stock halvt nedsänkt i vattnet och av själva vaket hörde och syntes bara ett bubblande "plopp". Jag fick kasta ovanför stocken för att fluga skulle glida i rätt ström och när jag krokade den tog den med sig linan under stocken och stack iväg rakt mot mig varpå jag fick hoppa i och springa upp till stocken, trycka ned spöet i vattnet under stocken och dra ut det på andra sidan. Vilken cirkus !! Min andra på 52 cm tog jag på streamer när mörkret hade fallit. De här bestarna finns kvar i ån och Yr och Rollo fiskade på dem igår utan att veta hur stora de var, tyvärr lyckades vi ej lura dem då, annars hade vi säkert haft en fin bild på dem. Det kläckte rikligt av liten och stor vasslända, ljus sporrslända samt en del stora åsländor.

Ojojoj! Grattis!

Nu kommer man knappt kunna sova inatt. Imorgon kommer jag at smyga nedanför Hallamöllla.

Vh

Christian

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Stort grattis gummiflugan :)

Skulle vara kul om vi edgare som fiskar Verka kunde träffas för lite samkväm och fiske, eller?

Absolut !! En liten rundvandring när Danican kläcker hade inte varit fel.

Tack ska ni ha ! Jag måste stimulera er aptit på storöring genom att tillägga att en kamrat hade på en öring betydligt större än mina bara för några veckor sedan. Så kämpa på, jag ser fram emot en bild på en +60 cm verkaöring.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag tänkte bidra till vår frossa med några trevliga bilder från gårdagen.

Ur min synvinkel var gårdagen bra. Jag fick ett par småfiskar, bl.a. dagens absolut minsta som var ca 5-7 cm...

Eftersom jag inte brukar få så mycket fisk så känns det väldigt bra!

Jag hoppas att jag snart även skall få hälsa på åns lite större invånare!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Härligt !! Jag ser att det inte är den från ön, få se vem som blir först på den.

Jag har snurrat runt lite i tre dagar nu och fått mina största för i år. Den största på 55 cm tog på en spent spinner på en för mig helt ny fiskeplats. Den stod listigt gömd bakom en stock halvt nedsänkt i vattnet och av själva vaket hörde och syntes bara ett bubblande "plopp". Jag fick kasta ovanför stocken för att fluga skulle glida i rätt ström och när jag krokade den tog den med sig linan under stocken och stack iväg rakt mot mig varpå jag fick hoppa i och springa upp till stocken, trycka ned spöet i vattnet under stocken och dra ut det på andra sidan. Vilken cirkus !! Min andra på 52 cm tog jag på streamer när mörkret hade fallit. De här bestarna finns kvar i ån och Yr och Rollo fiskade på dem igår utan att veta hur stora de var, tyvärr lyckades vi ej lura dem då, annars hade vi säkert haft en fin bild på dem. Det kläckte rikligt av liten och stor vasslända, ljus sporrslända samt en del stora åsländor

Det är verkligen bra jobbat, Gummiflugan. Självklart berodde det på vädret att det var sämre i fredags. Eller kan det vara erfarenheten som talade! Jag tror nästan det. Nåväl vi kommer väl ifatt om ett tiotal år eller något sådant.  ;)

Utan tvekan har vi i alla fall skillnad i kastteknik. Men träning skall ge färdighet.  :P

Men NU har årets fiskesäsong börjat. Det är packat med fiskedagar fram till mitten juli. Äntligen!  ;D 22 dagar av 44 dagar. Varannan dag i snitt, men då är de två veckorna semester i Dalarna/södra Lappland.  8)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Guest Single Malt

Jag tänkte ta en tur dit på söndag nu när jag äntligen har mitt kort i handen.Problemet är bara att jag inte har stenkoll på var sträckorna är exakt.Från havet och upp till nästa stopp har jag koll på,men det är värre med andra delen.Var och tittade vid Hallamölla,gick uppströms mot alunbruket.Men där ska väl vara något fall också,var är detta?Mitt kort gäller de två nedre sträckorna.Ha det.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Var och tittade vid Hallamölla,gick uppströms mot alunbruket.Men där ska väl vara något fall också,var är detta?Mitt kort gäller de två nedre sträckorna.Ha det.

Om du kör så långt du kan på vägen till Hallamölla så kommer du till en parkeringsplats vid några beteshagar. Där går du ned på den södra stigen tills du kommer till en gångbro över ån. Följer du ån västerut kommer du till fallet som alltså är övre gränsen för nedre sträckan, den nedre gränsen är ca 100 m efter att vägen norr om ån viker av mot nordöst och du har en större äng mellan ån och vägen. Jag har för mig att där är en bro över ån också.

Lycka till !!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Guest Muaytudd

Var en sväng vid ån idag. Mer sol, mindre vak. Dock blev det napp på tunga nymfer. Inga stora dock. Får lägga in ett kvällspass inom kort för att försöka vända på trenden.

Upptäckte att ån är full av husbyggande nymfer + riktigt stora frilevande svarta nymfer.

Det är så givande att bara få strosa runt och upptäcka saker för sig själv. Även om det inte är månen så är det en lisa för själen.

Bilder: http://www.lagerblad.nu/index.php

Mvh

Christian

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

En ny fiskedag i Verka har passerat. Rollo och jag var tvungna att arbeta på fm men drog dit så att vi var framme cirka 13. Efter en stadig salladslunch bytte vi om och drog ner mot ån. På första kastet drog Rollo upp en +30 öring och själv kopierade jag hans bedrift. Sen blev det fisktorka för mig. Vi mötte Gummiflugan och Juxter efter ett tag och de hade också fått fisk, de största kring 30.

Vi tillbringade dagen med att prova varandras spön etc,  ;D :D;):)  ::) ::) eller  :'(

Vi åkte runt på några ställen och tog en hel del fisk och tappade ännu fler (yr). Mitt bidrag blev min första. Övriga tog ett antal. Rollo knep en 40 cm fisk på en kläckande Rackelhane.

Kring vattnet fanns Danica, gul Forsslända och bäcksländor (svarta o bruna).

Missade jag något???

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Visst missade jag något. Vid ett ställe kom vi precis till en mindre vakfest! Dessa vakfester dyker upp lite då och då på olika ställen i Verkaån. Det lät från fyra fiskare ungefär som Bård och Lars. Wao, ohhh, titta, näää, uff, ooohhh, oj, neeej, jooooo. Vi beskådade spelet till en kopp kaffe sedan skrämde vi iväg allihop. Nejdå vi fick minst vars en, utom jag naturligtvis.

En stund senare kniper Rollo nedanstående öring. Förlåt så mycket men det är jag som tagit kortet. Jag koncentrerade mig på att ta en fin bild av öringen, efter klagomål. Rollos kommentar: Jamen det syns ju inte att det är jag - dålig bild. Jag funderar på att sätta in en separat bild på Rollo.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Kul !! Jag har också precis kommit hem från verka efter att kortare besök. Fiskade uppe vid "vägbron", först nere vid ön där den "store" vakade. Men jag lyckades bara skräma han med mina flugor.. Efter en varmakoppen gick jag ner dit igen, denna gången med en brun flymf på tafsen. Efter några kast satt en 30+ på kroken. efter det gick jag upptröms till poolerna och spana vak, fick se några "vakfester" jag med ;)

blir nog en tur till imorgon

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Guest Muaytudd

OjOjOjOj!!

Grattis alla! Riktigt trevligt verkar ni ha haft!

Själv åker jag dit imorgon. Kommer även att sova över för att testa några lokaler lite senare  på dygnet. Nu vill jag också ha en 30+  ;D

Mvh

Christian

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.























×
×
  • Skapa ny...