Jump to content

olamörrum

Members
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

About olamörrum

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 09/09/1969

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Mörrum
 • Intressen
  Flugfiske efter öring

Recent Profile Visitors

1,075 profile views
 1. Köper gärna en klass 3 lina i flyt.
 2. Vi har konstigt väder nu för tiden 🤔
 3. Absolut, man får inte vara för allvarlig. Då tröttnar jag .
 4. Jag jobbar inom vården, psykiatrin.
 5. Ja, fiskar splitcane och gillar dom spöna men är glad i spön och just g serien intresserar mej för det sägs vara ett fiskespö och inte ett kast spö. Egentligen behöver jag inga fler spön men min nyfikenhet är mer än jag kan motstå. De flesta spö idag är kastspö även om det går bra att fiska med dom också så klart men ett mjukt spö är härligt. Jo jag klipper gräs 😆men jobbar ibland med det i form av skötare.
 6. Ge fasen i det andra gräset. Jobbar med sådant, farliga grejer. Har du provat scott g serien, senaste upplaga?
 7. Sen sitter det mycket i huvudet och man tar in saker man hör fast man resonerar tvärtom. Jag har alltid hört om splitcane att det är ett vekt spö. Det är precis tvärt om, har kört stor fisk på mina splitcane ( nej jag är ingen storfiskare) och alldrig könt mej i underläge. Som regel är splitcane kortare6-8 fot när kolfiber allt som oftast är 9 fot minst. Det finns mycket förutfattade meningar och spö. Det är alltid bäst att testa själv.
 8. Det var bra skrivet. Det är sällan fel på grejorna endast på mej som håller i det. Nu när jag ändå pratar med dej, u behöver inte en klass fyra MPX? SOm ny
 9. Du har kanske bestämt dej för Omniverse men kika på Airflos nya lina Superflo, där har man lyckats, helt klart.
 10. Det är ju så personligt men du vet en annan som ska snickra och försökt i många år kan fortfarande inte när andra tar i en hammare och är snickare. Skämt o sido, det kan vara som du säger. Det är längre ifrån i alla fall än extreme. Det tog mej en halvtimme sen gick det ok men ju längre man använder grejor ju mer bekväm blir man.
 11. Ja, jag har tänkt en del på hur de resonerar. Det finns dels många spön men även en uppsjö linor och kombinera med varandra. Deras test är bra men bara en del av sanningen. Jag de flesta fångar sin fisk relativt nära och hittar sin variant av kombo soö/lina. Hade dom använt andra linor så hade det kanske blivit annorlunda. Visst, de Solna som ligger i topp är ju bra spö men som någon skriver testar dom inte winston air, som jag testat och det är väldigt fint i mitt tycke. Jag fiskar själv splitcane i sötvatten och det hade kanske fallit utanför ramarna i deras test 😁men för mej är det fantastiska spö på många sätt. Hög swingweight och overall men kastar tillräckligt långt mm. Samtidigt är det roligt att höra hur olika personer väljer utrustning.
 12. Förlåt en öring. Dricker whiskey just nu. Mmm
×
×
 • Create New...