Jump to content
Sign in to follow this  
MCLOUD

Förväntningar inför 2012.

Recommended Posts

Hej

Någon sa att det är som mörkast före gryningen. Nu är vi på rätt sida året och optimismen börjar sprida sig i hela kroppen.

Hoppas att säsongen blir minst lika bra som förra. Med tanken på den stora andelen % av uppgången generellt i Tröndelag bestod av mellan lax så borde det bli ett fint storlax år i år..

Förhoppningsvis blir det några fler reser för egen del i sommar till Gaula,Orkla och Stjördal än förra säsongen.

Hur ser eran sommar ut?

Önskar en god fortsättning och en undebar sommar med fina minnen och gemenskap.

Mvh Rikard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Säsongen är igång här nere på kusten och första fiskarna är drillade och återutsatta. Vi har vårväder och fortsätter detta så kommer Laxen tidigt. I slutet av mars eller början av april är de här. Så aktivt Laxfiske blir det här hemma från början av april-början av juni. Sedan blir det Gaula och nya förutsättningar efter flommen förra säsongen. I slutet av Juli blir det 2-3 veckors långresa med Laxfiske i nordnorge.

Alltså goda förutsättningar inför 2012.

God fortsättning önskar även jag.

Mvh Mats

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoppas på att ta min första flugfångade lax i år, började fiska riktat efter lax med tvåhands förra året.

Lagan och ätran ska besökas frekvent.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoppas på att ta min första flugfångade lax i år, började fiska riktat efter lax med tvåhands förra året.

Lagan och ätran ska besökas frekvent.

Visst fixar du det!

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Jag hoppas på att bryta 20lbs-strecket i River Dee under April.

2. Bryta 15-kilos gränsen under premiärveckan i Orkla alternativt vår v.26 i samma älv.

3. Lura en storlax att ta en torris i Övre Gaula i Augusti.

4. Få hålla och släppa tillbaka en 10kg+ öring vid Ems herrgård i September.

Kanske inte förväntningar direkt utan snarare orealistiska drömmar! :D

Jag ger mig iallafall chansen att lyckas med någon av ovan :)

Viktigast av allt är trots allt att ha en riktigt trevlig tid och rekreation med kamrater vid inplanerade fisken!

Edited by Lorden

Share this post


Link to post
Share on other sites

Att få vada ut i Gaulas med vatten bara till fotknölarna. Kasta tvärs med flytlina, kort tafs och liten dubbel fluga. Hinna menda upp djupt redan innan linan landat. Menda ännu en gång och sedan se ytan brytas av en nygådd mellanlax som inte stramar upp linan förrän den hunnit vända och intet ont anande återvänder mot ståndplatsen. Det räcker långt för mig dessa dagar när hetsen efter de många och stora börjat lägga sig.

Marlodge

Edited by Marlodge

Share this post


Link to post
Share on other sites

Förväntar mig nog lite sämre utdelning, men ändå en del trevligt fiske. V 26 Orkla o senaugusti Gaula och innan och mellan div strödagar på kortvatten i Stjördal och kanske Namsen/Björa nåt annat när det verkar vara läge!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Säta

Många planer finns såklart. Frågan är vilka som blir av.

Byske vid midsommar. Ta en blank 10 kilos!

Gaula v31. Ta en lätt färgad 13 kilos hane på flytlina.

Att ta en höstöring på Em på över 7 kg.

Sen siktar jag på en lax och en öring på över 10 kilo i Forshaga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mål för i år är att dra en blanköring över 7 pannor på kusten.

Även en brun över 3 hemma men vikten trots allt är mitt stora mål för i år ändå min största förhoppning att jag får se en riktigt bra uppvandring i min favoritå och en förutsättning för det är att inte kommunen går på gamla vattendomar.

Att utveckla mitt tvåhandsfiske och få den där fina känslan att man fick en fisk för att man gjorde allt rätt är inte så dumt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 • Att få leva i nuet vid älven och uppleva genuin okonstlad kamratskap och prata om livets väsentligheter. Har man tur så nappar det också.

Share this post


Link to post
Share on other sites

För egen del hoppas jag få några dagar till fjälls och kanske hitta något nytt vatten. "Glasfiberträffen" vore också fint att få tid till.

För min son har jag däremot förhoppningar om att han skall utveckla sin teknik. Han tog steget från metspö till kastspö (haspel) i somras och fick egen utrustning i julklapp. Han har tyvärr inte heller fått någon större öring (större än vanliga bäcköringar) eller harr varför det vore fint att se honom dra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Orkla v29 ska försöka ta en under 5 kilo

Lakselv och hämta en 20+

Byske / Stjördal och ev gaula i juni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Förhoppningarna är att den fortsatta laxuppgången i Västkuståarna håller i sig och att en eller annan Lax vill smaka på min fluga. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mer lax i älvarna duger för min del.....då är en grundförutsättning uppfylld.

/Lohi

Jag håller med Lohi!

Utan fisk i älven tappar man hoppet lite.

Funderar på att ta ett sabbatsår i kalixälven och åka till norge en vecka istället.

Om de nu inte kommer helst sjukt mycke fisk i kalixälven, vilket jag tvivlar på.

Blir ungefär lika många timmar man hinner lägga ner på en vecka borta som en hel säsong hemma! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allt är raka motsatsen i väder och vind från förra året så kanske laxfisket blir så med ? bara en tanke :) kan inte bli sämre tror jag iaf.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allt är raka motsatsen i väder och vind från förra året så kanske laxfisket blir så med ? bara en tanke :)kan inte bli sämre tror jag iaf.

Ungefär sådär sa jag förra året och de blev ungefär dubbelt så dåligt :angry::D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Inlägg

  • Har ett shimano biocraft xtr-a 9'#5 och en sage 4250 i bra skick.2000:- för hela kalaset.
  • Hej!  Jag har en gammal ursnygg Cortlandrulle som tyvärr skulle passa bättre på en #5 än mitt 7' #3. Rullen mäter 8,5cm i diameter.  Jag är alltså intresserad av att byta denna skönhet mot en mindre "knarr" rulle. Gärna Ryobi 255, Orvis Battenkill, Martin mg-3 eller liknande. Kan även tänka mig att lägga någon krona emellan.  Eventuellt kan jag tänka mig att sälja men byter i första hand. 
  • Jo jag får tyvärr också plocka skräp varje år 😡 Överallt. Norrbotten eller Västerbotten. Spelar ingen roll vart en åker. 
  • Jag fiskar ju mest i Kirunaregionen och ser samma fenomen på vissa ställen jag kommer till, skräp i gross och parti. Skräpet jag springer på är Svenskt och garanterat är merparten lämnat av ngn ortsbo, så av den anledningen tror jag inte det blir så mycket mindre skräp i naturen, bortsett från där mycket fiskare kommer från ngt grannland. Förra sommaren när jag var ut och fiskade på en plats där bara dom med god insyn vet att det är bra fiske, d.v.s. ortsbor. På en kort stund fyllde jag en 40 liter ryggsäck med skräp så nog har vi själv lite hemläxa att göra. Sen själva fisket, vissa platser är överfiskade och det beror mycket på entreprenörer, flygbolag, att man skriver alla på näsan var man fiskar och hur mycket man fått. Så fort du landar med helikoptern på ett orört ställe är risken överhängande att det blir en reguljär tur, därför väljer jag att gå till vissa ställen. Kaitumälven t.ex. du kan inte öppna en fisketidningar utan att det finns ett reportage därifrån, klart som fan att det blir utfiskat. I stort sett varenda vatten det skrivs friskt om blir mer eller mindre för hårt beskattade och jag förstår det, för den som reser upp från södra Sverige till Kiruna regionen vill inte chansa. Utan väljer ett så kallat säkert kort och då blir det ngt vatten som det skrivs om. Tyvärr är enda sättet att begränsa fisket är med tråkiga förbud, alt. förbjud helikopter flygandet i fjällvärlden. Då minskar skräpet och fisketrycket m.m.     
  • Vad jag erfarit med switchspön, vissa tillverkas åt enhands hållet, andra åt tvåhands vissa mittemellan. Ett switchspö i #5 kan ha 10gr-23gr beroende om det är tvåhands eller enhands "tillverkad"  Exempel GL lpxe switch 11f #6/7 17-19gram, Hardy demon switch 11f #6/7 25-27gram Har byggt switchspö (låtit spöbyggare bygga, modifera) enhandsspön till switch/tvåhands alltså ett nedre handtag o lite längre övre handtag för att jag velat fiska tvåhands fattning med #enhands klassning" då det ännu inte fanns switchspön som var enhands klassade. Så för mig är tvåhands användning av ett spö med möjlighet att fiske med två händer på ett tvåhands handtag spö oavsett gram/klassning på spö. Vill jag ha ett 11f tvåhands handtags spö väljer jag efter behov gram/grain på spöt.  Har ett GL hybrid switch 10f #5 185-200grain sen har jag ett TFO eder Creek switch 11f #4 200-400grain helt galet om att #4 kan ta dubbelt så mycket i vikt än en #5 och endast 1fot som skiljer i längd så en djungel är det. Så egentligen skulle det stå 9f 15-18gr och 9f 10-12gram på två olika spön vore det inte förbryllande men när båda har #5 så blir det konstigt. Lite som haspel/spinn när jag jobbade i fiskebutik, kund kom o sa ett 9fots haspelspö för regnbågsfiske som kastar upp till 45gr o från 15gram så visste man direkt vad man skulle leta efter.    
  • Säljer ett Loop cross s1 i kanon skick.  13,6 #9, travel modellen -  6 delad.  Ett härligt spö, upplever den lite styvare än liknande modell 4 delat.  Tub +socka.  Har kört på linor mellan 36-39g  Tänkte mig 4000:-  Passande skagit lina finns vid intresse.   
  • Ja, det är riktigt kul med hugg i ytan  Plus att du sannolikt upptäcker följare/missade hugg enklare och på så vis fiskar mer koncentrerat.  För egen del upplever jag att det finns en sweetspot vad gäller ytan där det varken är bra med för stilla eller för vågigt. Små jämna vågrörelser tycker jag brukar vara optimalt. Vet dock inte hur det fiskar såhär tidigt på säsongen, men kan man få fisk uppe i ytan när man lyfter för nytt kast så borde en ytskrapare gå lika bra  
 • Ämnen

 • Images

×
×
 • Create New...