Hoppa till innehåll

Säveåns öringfiske (Floda/Hedefors)


MIKAC

Recommended Posts

Det fick man ju innan med :)

Men det är ju alltid skönt att slippa spinnfiskare :)

Jo, men du var tvungen att välja om du ville köpa kort för övre eller nedre sträckan och sedan fiska därefter. Jag tycker det låter som en bra idé att kunna välja att gå ner om det till exempel är mycket folk där uppe, då över sträckan ju är där de flesta vill vara i första hand.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Egentligen ingen aning. Den information jag fått säger att man kommer att låta naturen ha sin gång. Med tanke på hur få laxar som återvandrar och att man fortsätter fisket nästan som tidigare i Jonsered gissar jag att det kommer att ta lång tid innan det blir någon lax att tala om. De senaste åren har ett drygt hundratal fiskar gått upp förbi Jonsered. Skall nog mycket till för att de skall gå upp i omlöpet? Öringen lär ju också på sikt bli havsvandrande till stora delar men det behöver ju inte vara någon nackdel. Och också det tar ju lång tid. Så de närmaste åren lär nog fisket inte påverkas särskilt mycket. Men det återstår att se. 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag kanske är lite trög,  men om jag vill fiska nu efter 15 maj så fungerar det inte ännu att lösa kort på nätet och Statoil säljer inga kort längre.

Man kan alltså inte fiska trots att fisket har öppnat? :wacko:

Hoppas jag fattat fel! :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Nej enligt planen skall inte statoil sälja några kort. Tanken är att sälja via fiskekort.se men det har uppstått problem. Förhoppningsvis löser fiskevårdsområdet detta innan den 15 maj. Hur återstår att se?  Nytt för i år är att det blir en sträcka ifrån stenkullen till Floda och att antalet kort är 12 per dygn. DVS A och b sträckan blir en enda sammanhängande sträcka.

Funkar det egentligen med kvotering av antalet kort på fiskekort.se ?

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

 Som jag skrev innan försöker de inblandade finna en lösning på några problem som uppstått. Arbetet är helt ideellt och det är flera personer och ett företag inblandade. Ambitionen är att sälja kort via fiskekort.se. De kan sälja ett begränsat antal kort men de kan inte klara av det tidigare systemet med att man bara kan köpa kort en dag innan. Förhoppningsvis blir det klart inom ett par dagar att fiskekort.se säljer korten och att det innebär att man kan köpa kort i förväg men att antalet blir begränsat till 12 per dag. Om det blir bra eller inte återstår att se. Korten är personliga så förhoppningsvis innebär det ingen försämring för möjligheten att köpa kort men man kan ju tänka sig att perioden maj/juni snabbt blir bokad? 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag vet inte men det kanske är en av flera anledningar att det verkar vara svårt att få det att fungera. Vi får hoppas att det går att lösa på nåt sätt. Det värsta som kan hända är att fisken får vara i fred en tid innan det är löst och det kan ju inte vara hela världen? Förra året såldes ca 600 dagkort så trycket både på naturen och fisken är ganska högt även om de flesta tillämpar C&R.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Vi drar dit och tjuvfiskar Jon :)

 

 

Haha nästan läge! Äsch, jag kommer inte åka dit ändå. Men man vill ju gärna att dom styr upp det här ändå. Dom på tappen kommer ju inte sälja iaf.

Så det måste ju finns någon som säljer kort inom en snar framtid, finns väl inget större försvar mot det förutom lathet. Sorry om man trampar någon på tårna, men ja... Så är det ju. Dom "ansvariga" borde ju haft en del tid på sig att fixa det här.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Räknas det verkligen som tjuvfiske om det inte går att köps kort?

Hade samma problem i Nossan för ett par år sedan, skulle ta en premiärtur, i maj, och enda stället i kommunen som säljer fiskekort hade då (i maj!) inte fått årets kort av STV ännu.

Nånstans måste väl ändå FVO ta sitt ansvar om de vill ha in pengar?

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.























×
×
  • Skapa ny...