Jump to content

johan.s

Members
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by johan.s

 1. Köpte samma ULS-kombo nyligt (men med 6/7-klumpen som väger 16 gr inkl. spets) och insåg exakt samma sak - inget för underhandskast/speykast. Jag behöll bellyn men använder istället mina 15 fots 4D-spetsar. Blev helt okej att underhandskasta med trots den stora skillnaden mot rekommenderad linvikt. Vikten inkl. spets hamnar nu på 21-23 gram.
 2. Hör med Danielsson, har fått väldigt bra service vid problem.
 3. johan.s

  Hardy Demon 13,9

  Någon som testat och kan ge ett utlåtande och i bästa fall även en jämförelse mot Jet 14?
 4. Ni som har köpt säsongskort på SJFF-sträckorna, hur har ni gjort för att lösa medlemskapet som krävs i NJFF? Går ju inte att som bosatt i Sverige lösa medlemskapet på NJFF hemsida, kan jag lösa det på något av ställena som säljer SJFF-korten i samband med kortköp?
 5. Slutade med B990 efter att de senaste förpackningarna jag köpte (2015) gick av extremt lätt. Någon som varit med om detsamma?
 6. Kör 1 meters förlängning med t-18 på ett par av mina Scandi RTG-klumpar i 10/11. Tycker kombinationen fungerar bra, inte superroliga att lyfta kanske.
 7. Jag köra Power Pro 100lb till mina 8twelve, man fyller spolen lagom med 300yd. Fick även på 300yd 65lb på en Lamson Velocity 3,5. Anledningen till att jag köra så höga brottstyrkor på den flätlina jag använder som backing är dels för "stennöttning" och för att dom ska bli trevligare att hantera. Lägger på så tjock flätlina jag får plats med. Jag brukar handla Power Pro på ebay.
 8. Tack för svaret. Jag har förstått att spöt laddar djupare, och att många tycker spöt fungerar bäst med tyngre linor. Hur fungerar det om man står djupt utvadad, får man mindre tid på sig än med LPXe:t?
 9. Funderar på ett Across 15, men har aldrig haft möjlighet att testkasta. Kan någon jämföra Acrosset mot till exempel ett LPXe eller Sage TCX?
 10. http://www.cykelochfiskecenter.se/fiske/category_571/index.html
 11. Betong och grainlinor är inget jag förknippar med Ljungan.
 12. Vet ej hur modellerna skiljer sig storleksmässigt, men det är en Velocity jag använder. Och det var linan jag syftade på när jag sa att den finns för bra pengar, men det går även att hitta Lamson-rullar till bra priser. Glöm ej tull & moms.
 13. Du får på 300 meter 50 Lb Power Pro på en Lamson 3.5, finns för bra pengar på Ebay.
 14. Här hittar du lite info: http://privat.bahnhof.se/wb589566/ Vattnet är fortfarande lågt och väldigt varmt.
 15. Tycker det är rätt enkelt. En pannlampa riktad mot vattnet lär knappast öka ens fångstchanser - använd den så lite och diskret (bort från vattnet) som möjligt. Men givetvis tänds den x antal gången vid varje mörkerpass.
 16. Brukar ha en rulle eltejp i ryggan och snurra till rejäla handtag att greppa i.
 17. Har någon jämfört Simms storlekar mot Visions? Simms smalare?
 18. Klarar sig lacken på era bilar eller lämnar hållarna märken efter sig?
 19. Jag skrev om. Man jagar med lösa hundar och ska inte behöva sluta med det enligt mig. Dom som inte håller koll på sina hundar är dom som har sina "sällskapshundar" okopplade efter motionsspår, skogspromenader och dylikt året om.
 20. Så folk ska flytta för vargens skull hellre än att dom skjuts? (om en sådan situation skulle uppstå). Dom 2% är inte utspridda över hela Sverige, utan kan vara jäkla förödande för lokala älgstammar. Och sen är det ännu tråkigare med halva hundar än dåligt älgbestånd.
 21. Du kan jämföra fisken med rådjur, men vargen bör du jämföra med säl. Och den gillar du väl?
 22. Jaga som man gjorde förr skrev du. Då gjorde man vad man kunde för att utrota vargen.
 23. Jag jämför inte dagens sälproblem med vargen, jag syftade på om det fanns en sälart som gjorde lika stor skada för fisket som vargen gör för jakten på vissa marker, som en liknelse. Och ja, personligen prioriterar jag jakten högre än vargstammen. Lika som jag skulle prioritera fisket om det uppkom en liknande situation där.
 24. Förstå gärna poängen. Jägare har fått sina jaktmarker helt sabbade (usel vilttillgång, och man törs inte längre släppa sina hundar då man riskerar att få tillbaka en halv), och dessa marker betyder lika mycket för jägare som t.ex ens hemmaälv betyder för fiskaren. Dock är det betydligt svårare och ofta dyrare att hitta nya jaktmarker jämfört med nya fiskevatten. Jag jagar på vargfria marker och vill gärna att de förblir vargfria.
×
×
 • Create New...