Jump to content

Flugask till tubflugor


Muddler
 Share

Recommended Posts

Jag kör budgetvarianten: http://www.clasohlson.com/se/Förvaringslåda/40-7523

Praktiskt med halvgenomskinligt så kan man se vad som finns (sorterar på färg) och man kan flytta mellanväggarna så man kan anpassa efter storlek + göra några krokfack. Verkar vara hyggligt vattentät.

Dock så ser ju innehållet ut som skatbo nu efter säsongen så det finns nog bättre varianter, jag kommer att följa tråden med intresse. =)

Link to comment
Share on other sites

Jag köpte en vanlig liten flugask från wittlocks men tog bort själva "foamet" i underdelen. Kvar blir en vanlig ask där jag slänger ner tuberna som ska fiskas i en röra, i överdelen fäster jag krokarna jag har till. Denna lösningen är inget bra ifall du ska förvara många tuber fint, men smidig om man ska ha med sig en liten ask med få utvalda flugor till vattnet.

inte så "fint" kanske, men flugor ska fiskas inte ställas ut på museum 

 

 

tubask.jpg

Edited by Noak
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago thomasbj sa:

Jag har Flydressing asken från skittfiske.

Snygg och robust men tämligen hopplös att hantera!
De invändiga locken som täcker varje sektion är väldigt bångstyriga och snäpper ibland loss med risk för flugfyrverkeri.

Välj hellre den stora tubasken från C&F om du önskar spendera.

Tack för info.

Vet du om någon i Sverige/ Norge som säljer C/F tubask? Hittar bara borta i England.

Link to comment
Share on other sites

20161001_015030.jpgMina tubaskar:

Allumite TB 35: Har 2 st som funkar riktigt bra med god ordning, även för ganska så långa tuber. Man trycker upp tuben på en stålpinne.

Plastasken är egentligen en skrotad tafsspoleask (kudo) som funkar bra (mkt tålig) men ingen ordning som synes. (kanske lika bra eller bättre med ett enda stort fack). Denna typ av ask som man bara har flugorna lösa i tycker jag man ska försöka hitta en där locket bara är ett lock s.a.s så förvaringsdelen blir djupare i stället för med 2 grunda delar.

Till sist: För stora "yviga flugor" är denna riktigt bra. Det är ett stort billigt glasögonfodral i lätt plast som jag lagade "gångjärnet" med silvertejp. Bara ut och leta en som passar behoven, kanske så stor som möjligt.

Det här med flugaskar är svårt och den perfecta finns nog inte speciellt för de moderna allt mer yviga flugorna som skall vara snygga och inte får stukas.

Krävs stora monsteraskar i ryggsäck för det eller plastpåsar i kapuschongen. Går bort för mig, det är ju fiskeflugor. Funderat varför ingen tillverkat en ask med typ långa säkerhetsnålar att trä uppflugorna på. Skulle bli bra ordning och ingen risk för tapp. Torkar själv alltid mina flugor på 2 längre säkerhetsnålar som jag fäst i hatten. Går på en kvart i fint eller blåsigt väder.

Hej och hå,  snart dags för Swix gröna kallvalla under laggen. Hare bra !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mitt krokeri till tuberna:

 Har 2 aluaskar (kronans), en för lax och en för höring som rese och förvaringsaskar som fylls på vartefter.

Sen har jag två små lätta fiskeaskar där jag har de oanvända krokarna på en sida och de använda alltid med en tafsbit kvar på andra sidan så jag slipper undra över om kroken är ny, vass och fräsch eller en använd som ev måste ses över och vässas. Tycker det är praktiskt så.

20161001_015541.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Stora genomskinliga förvaringsaskar hemma för tuber. Askar med foam för krokflugor. Tycker stora askar ger fin översikt. Tar med ett urval på fisketuren, oftast i guidelines frödinaskar. Asken med foam på ena sidan och plats för tuber på andra sidan har använts mycket. Det har också den gula asken för tuber. Under fisket en ask i säcken, och de flugor man för tillfället har mest tro på sätts i en liten ask, en zippåse, eller löst i ena vadarfickan, samman med en liten krokask och tafsmaterial. Använda tubflugor läggs löst i andra vadarfickan.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
1 minute ago Nilsson sa:

Någon som testat Frödins nya förvaring?

Är inte så förtjust i askar och denna lösning ser ju smidig ut jämfört med att ha alla flugor i en stor vanlig zip-påse.

http://www.fishline.se/frodin-salar-supreme-wallet/product_details.php/products_id/5012

Ser ut att vara ett bra alternativ!... :)

Link to comment
Share on other sites

Har kört med dom här i några år funkar kanon. 12 fickor som är utbytbara. Finns att köpa packen med reservfickor. Foam på båda insidorna av locken och en liten ficka på utsidan. Finns även i större storlek för klumpar om man vill.

http://theleaper.blogspot.se/2012/03/product-review-finsport-fly-wallet-6x3.html

https://www.bearsden.com/page295.html

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...