Hoppa till innehåll

Bråviken


rensvind

Recommended Posts

Ändå intressant att höra att ni fiskar kvar på platsen o det är säl i närheten.. vi har alltid flyttat oss direkt om vi sett säl...

Va ute i tjust igen i lördags dagen började helt underbart! Krusning på ytan o strålande sol, kanske inte optimala förhållanden men det spelade tydligen ingen roll för öringen o vi drar 2 st på runt kilot ! Väldigt rolig drilling med fina hopp från båda fiskarna!!

Detta höjde våra förväntningar skyhögt!

Tyvärr blev det inget mer under dagen men då mycket följ vi hade!! I några av kasten kunde vi se 4-5 öringar bakom!

Men allt som allt en riktigt Nice dag!!

Söndagen tänkte vi lägga i brånkan men blev tillslut att vi stannade hemma när vi insåg hur pass mkt det blåste!

(Fick bara bild på ena)

post-16697-14289240395326_thumb.jpg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

drömmen jag lever verkar inte ha något slut. Jag vaknar aldrig och öringarnas dans verkar fortsätta i all oändlighet. Jag känner inget behov av att fotografera dem längre. 

Blev ett afterwork pass idag. Ganska omgående smäller det på utan att jag ens hunnit börja hemtagningen av flugan. Det går tungt, tunga dragningar, sega...Gädda? Men den vita buken signalerar ädelfisk och efter några minuter ser jag en fin havsöring med min fluga i munnen. Fighten bjuder inte på någon större upphetsning men öringen är stark och tung. Till slut glider den över håvkanten och jag kan lätt lossa kroken i mungipan. Jag tar en snabb titt och kan konstatera att havsöringen har fettfenan i behåll och håller på att utvecklas till en fulländad blänkare. Jag låter den gå och tippar på att den vägde ca 2,8 kg! 

Samma fläck igen. Fem minuter senare. Ny fisk tar flugan och nu bjuds det på hoppshow! Fluglinan hänger inte med när öringen hoppar snabbt i sidled! Efter ytterligare ett hopp sliter sig fisken och jag ser den inte något mer. Resten av dagen blir lugnare. Precis som vinden som la sig nästan helt. Regnandet fortsatte dock hela kvällen. 

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Ute på em/kvällspass igår efter jobbet. Kämpade på i den hårda västvinden och belönades ganska omgående med en mindre öring. Fiskade sedan vidare i avtagande vind fram till kvällen. Bytte till svart wb och gick över en fläck jag fiskat tidigare när det nöp på en till silverblank vilding i samma viktklass som föregående. Den tog i falnande kvällsljus. Vackert så det förslår :)

Nu väntar jag på de större.....

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Nu är kustfisket sig likt igen! Avverkade ett hederligt bompass i det underbara aprilvädret. Knepigt öringläge dock. Fast de fanns där och visade sig med riktigt fina head and tail vak på morgonkvisten. Det var nästintill frånlandsvind som gjorde att öringen huserade en bit ut och var knappt inom räckhåll. Men jag ska snart få drömläge när en öring går upp ca 7-8 m från min kastposition. Flugan är redan i vattnet och i färdriktning mot vaket. Helt perfekt sveper den förbi en bit till höger om vaket i öringens simriktning. Ingenting händer, vilket inte är något ovanligt när det vakar. Såg inget liv i det klara vattnet så svårt att sia om fisken åt något speciellt eller bara retades. Det var en fin öring i alla fall...

Dagen präglas av många flugbyten. För många. För mig är det synonymt med uselt fiske. Sådana dagar är det sällan några race. Baitfish flugor funkar aldrig för mig. Samma visa varje vår när vattentempen stiger, men alltid samma magra resultat. Enda gången Baitfish fiske har funkat var på sommaren på västkusten. Tror att spinnfiskarna lyckas rätt bra nu. 

 

Avslutar fisket på en annan lokalitet. Här händer något som är relativt ovanligt. På tillbakagång efter ett långt pass skrämmer jag iväg en öring i knädjupt vatten, extremt nära land. Jag ser den klart i tydligt mot botten när den pilar iväg och gömmer sig. Mäktigt! Den uppehöll sig på en plats som jag absolut inte trodde skulle hålla någon fisk i detta väderläge med gassande sol. 

 

Nu får Brånkan vila medan Gotland hägrar på måndag.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hejsan allesammans! Hittade denna tråd av en slump! Jag är nämligen född i norrköping och bodde mina första 7 år där. Idag är man 22 år gammal och bor i stockholm dock studerar man i nuläget i Madrid.

 

Mitt fiskeintresse började faktiskt just i bråviken, under bron längs vägen där man går ner från stenklipporna. Där fick man uppleva många fina gäddor dock inga havsöringar.

 

Jag tänkte faktiskt åka tillbaka dit och fiska tänkte jag, till skillnad från er så är ädelfisk ej i siktet utan för mig gäller den hederliga gäddan.

Min fråga är följande: är gäddfisket fortfarande bra? eller har det försämrats i stor mängd de senaste 10 åren? jag flugfiskar/spinnfiskar mestadels från flytring, är de värt att ta med den till viken och testa på gädda?

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Fick en stor bamse idag. Dock inte på fluga men i bråviken. Den hade fettfena kvar så fick gå tillbaka. Skulle gissa på 5-6 kilo. Helt klart en lekfisk från i höstas men i väldigt fin fet kondition.

20150425_091423.jpg 20150425_091446.jpg

Fantastiskt fin fisk! Grattis! Men jag undrar hur länge fiskesäsongen i Bråviken håller i sig? Kan man fiska med vadare eller är det båt som gäller nu?

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Gjorde ett tidigt morgonförsök på majöringen. Öringen visade ganska snabbt att den var på plats genom ett vak. Visste ändå att det skulle bli svårt att få någon att hugga. Blankyta är ingen favorit så här sent på säsongen. Senare under förmiddagen börjar det regna och det drog lite mer i vinden. Gjorde några längre pass men det ville sig ej. 

Blev oerhört glad när jag såg att det har börjat komma upp lite ny blåstång på vissa ställen. Tången såg ovanligt fräsch ut vilket är mycket positivt!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Har gjort en seriös satsning med flugspöt i handen. Kom ut alldeles för sent på morgonen. Såg visserligen vakande fisk men lyckades inte få någon att ta. Skulle ha varit ute någon timme tidigare gissar jag.

 

Annars hade jag ett fantastiskt bra fiske med spinn en dag då det låg på rejält från ost. Gråmulen himmel, lätt regnande och dödliga vågor. Hittade ett stimm i en vik och lyckades landa två st och tappa tre. Fin storlek, skulle gissa att den största passerade 3 kgs strecket. Har även provat kvällsfiske efter jobbet och tappat en.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Gjorde en satsning i helgen, kombinerat flug - och spinnfiske. Det är inte lätt att få öring med fluga just nu. Psykologin och tidigare erfarenheter spelar säkert också ett och annat spratt. Detta får mig att tappa tron på flugfisket. åtminstone under själva dagsfisket. Öringen vill ha fart på grejerna nu och denna fart är svårt att skapa med ett flugspö. Strömmingen är också här vilket inte gör fisket lättare. 

 

Vi kämpade hårt med flugspö under gryning och skymning med det gav aldrig något. Såg sporadiska vak både av plask och head - and tail karaktär. Däremot lyckades vi bra under lördagens morgonfiske med spinn och lyckades landa tre  skönheter och tappa två. Riktigt fina öringar med bra storlek och kondition. Kul!

post-4412-0-19476100-1431259636_thumb.jp post-4412-0-79939900-1431259665_thumb.jp

 

Redigerad med leopardbotten
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Fiskimitation snabb hemtagning, långa kast, o sjunklina funkar kanon här på sillätarna. Kanske kan va nått för strömingsätarna med? Uddar med direkt djup o ström är bra ställe o parkera sig på, o Nöööööta! Fast kanske inte lika klippigt i bråviken? Fina firrar!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Har provat det mesta! Dock inte med sjunklina utanför uddar med djupare vatten. Har dock lyckats med fluga förra våren och då i anslutning till skymning. Men då var det omöbörsten som gällde.

I Götlaborg på sommaren funkar det däremot ypperligt med fiskimmitationer och sjunklina. Skulle säkert kunna funka här med på rätt platser, men det är outforskat område för mig. 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Lokaliserade fisk med spinn relativt strandnära igår eftermiddag. Fick två snabba mellan ca 50-54 cm skulle jag gissa. Då flugspöt var tacklat och klart gav jag det en chans och det small på ganska omgående när flugan sjönk direkt efter utkastet? Inte riktigt vad jag hade räknat med då jag satsar allt på fart och rörelse. Tyvärr kliver fisken av omgående. Nytt kast och två snabba hemtagningar och ett långt stopp och ny fisk på igen! Men även den går förlorad då jag klantade mig i mothugget...Riktigt kul var det att se att det funkar iaf. 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.























×
×
  • Skapa ny...