Hoppa till innehåll

Bra WF lina till rollkast


OP25

Recommended Posts

Har ngn något bra tips på en wf lina som fungerar bra för rollkast, kör i dag med en SA GPX till mitt method spö och det fungerar väl hjälpligt men undrar nu om ngn har någon annan att rekommendera .

Har funderat lite på RIO trout LT.

 

Tacksam för tips

Redigerad med OP25
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag kör både Rio Trout LT och Opti Stream på mina #4 och #5-spön.

 

Opti Stream (kör dock samma klass som spöt och tycker att det funkar alldeles utmärkt) är lätt att rolla med och har sina fördelar, t.ex. tycker jag att det är lättare att skjuta lina under rollkast med den. Dock är den framtung och kan vara lite dryg att menda om det skulle behövas för att lägga upp inför ett rollkast. Pga framtungheten kan man också behöva ta in en hel del lina innan rollkastet.

 

Rio Trout LT kanske inte är lika självkastande i rollkast men det är ändå min favoritlina. Tycker att den är lättare att kasta längre rollkast med eftersom vikten sitter längre bak i klumpen och jag tycker även att den är lättare att köra snakerolls (och menda med). Upplever också att du kan starta rollkasten med mer lina ute än Opti streamen, dvs att man inte behöver ta in så mycket lina innan kastet.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Fiskade med Kai igår och vi prövade ett bra gäng med linor... Barrio Smallstream skjuter helt sinnesjukt med underhandskast... Mike Barrios linor är fantastiska.. Kai underhandskastade över 25 meter vid flera tillfällen med Barrio Gt 125.. Just saying; -)

Finns många bra linor och hoppas du hittar en fin:)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Rio Trout LT, Rio Gold, Barrio GT 125 - alla favvolinor!

Mike Barrio gör kanonlinor!

Har OptiStream också och håller med om att den rollkastar finfint, även im jag inte tycker om den lika mkt som de ovanstående. Smallstream har jag inte provat, men det låter som en Opti Stream i Barriokvalitet. :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Vision brownie, vision vibe 85 och 65 gillar jag skarpt! Brownie är mer presentation torrfluge lina, den bästa jag testat i det syftet. Blåsigt eller jobbigare flugor gillar jag vibe mer. Alla presterar fint på underhandskast.

En riktigt brutal lina till rollkast är ju faktiskt Ambush Royal Wulf TT. Har en #6 som är brutal, men den vill gärna ha en pollytip.

Redigerad med Bobbilon
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Gillar Highwatern, rollkastar riktigt bra. Har även testat Wulff Ambush och precis som Bobbilon säger så kan man rolla helt galet med den linan. Har en i klass 7 och trots bristande teknik så blir det riktigt långa rollkast, däremot är den svår att menda när klumpen är ute.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Har ngn något bra tips på en wf lina som fungerar bra för rollkast, kör i dag med en SA GPX till mitt method spö och det fungerar väl hjälpligt men undrar nu om ngn har någon annan att rekommendera .

Har funderat lite på RIO trout LT.

 

Tacksam för tips

Sage Method, ett hypermodernt spö med den senaste av teknoligin. Rollkast, som lätt resulterar i sämre kontroll av slutskedet av kastet, nja.... inte optimalt.

Rätt lina med rätt längd/vikt, med rätt skjutlina, sen drar du på ett riktigt underhandskast. Efter det så kommer rollkastet tillhöra det förflutna.

Rollkastet är inget effektivt sätt att kasta/fiska på. Sage Method är skapad för helt andra syften. :)

Redigerad med Gäst
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 4 weeks later...

Har nu gett Barrio SLX en rejäl genomkörare i Rena en vecka och måste säga att den är helt fantastisk o rollkasta med, inga problem med snake rolls o allt, kastade med lätthet 20 +.

Där emot blev det en liten besvikelse att linan gärna vill sjunka ner lite efter kort användning trotts rengöring, kompisen fick samma problem med sin nyinköpta lina.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag tycker också att Barrio sjunker långt innan mina andra linor. Samma sak gäller glidet, de verkar mycket känsligare mot smuts på alla plan. Har främst erfarenhet av GT125 men även GT90. 

 

Jag gillar verkligen taperingarna men coatingen verkar inte tåla lika mycket som den på vissa dyrare linor. Rio Gold kan jag kasta på gräs och smutsa ner i strandlinjen utan att den vare sig sjunker eller skjuter så dåligt att jag blir irriterad av det. Min GT125 kan ibland få för sig att både sjunka och kännas som klister i spöringarna. 

 

Jag är fortfarande ett stort fan dock, priset och taperingarna gör att jag gärna rengör linan lite oftare.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Den sjönk även på slätstryk, den är lite tjockare i spetsen än andra linor , hade fixat en smältögla i spetsen.

Kan även hålla med om att coatingen inte håller högsta kvalitet, tafsen skar rakt igenom vid ett tillfälle.

Men som sagt linans tapering är underbar likaså priset.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

Tänkte vara kärringen mot strömmen och säga SA Expert distance. Namnet avskräcker nog många men det borde heta super allround eller nåt....

Rollkastar bra med fin presentation, och till skillnad från alla kortklumpslinor, optistream, Dart, Bullit mfl så kastar linan överjävligt långt, om man har utrymme bakåt dvs...

I trånga lägen är de säkert ett bättre val. Tycker personligen att de inte har bra presentation. Men det kan vara skit bakom spöt..... ;-)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.






















  • Inlägg

    • Kan bara 3st Flugor i mitt liv...Puppan! SunRay(Olika varianter)...å Zonker klippt ur ett skinn.. 3st!!!!! ...det räcker
    • Köpes för Max 3000 spänn 
    • Det var ett väldans liv kring norsk och kanadensisk 'säljakt' på åttiotalet - det såg inte så snyggt ut med råbarkade busar som rännde omkring på packisen och klubbade kutar (alltså sälungar). Så i den vevan började man ganska dramatiskt reglera handeln med sälar (och en massa andra arter) - och det blev inte särskilt korrekt att gå i sälskinn... Inuiter och andra ursprungsbefolkningar har dock fortfarande möjlighet att jaga såväl säl som val. Då Grönland är en del av Danmark kan man därför hitta sälskinnsplagg i Köpenhamn (eller ja, kunde i alla fall) då det inte exporteras utan bara skickas inom landet. En genuin tuiliq (kajakannorak) är nära nog alltid gjord i sälskinn - de görs i obehandlad säl och förvaras därför frusna för att inte ruttna för snabbt... Min är dock gjord i neopren. Hur det är med isbjörn vet jag inte riktigt - det finns fortfarande att köpa, men jag vet inte var den kommer ifrån. Och den är inte som den var på säg nittiotalet. Apa är väl hur förbjudet som helst - sättet man kan komma runt det är att få fatt på en gammal 'aprock' vilket är därifrån de eBay-bitar man kan få fatt i kommer. 1930 nångång var peak-konstiga-djur-i-kläder... Då var man en rock star om man gick i apa... https://www.blackcatvintage.com/store/p105/1930s_monkey_fur_swing_jacket_with_passementerie_collar%2C_size_S.html https://fidmmuseum.org/2011/06/monkey-fur-coat-c-1938.html -- Som passus - jag tycker att Hareline Ice Dub är mycket enklare att använda än riktig säldubb, och att det ger ett nästan lika bra resultat. Lystern i naturfärgat sålhår är dock väldigt speciell, precis som isbjörn. Det är halvgenomskinligt på något vis. SLF har dock ett par riktigt, riktigt bra syntetersättningar i rätt färger och (nästan) rätt lyster.    Isbjörn och apa är dock så jävla speciella att jag har svårt att se dem ersättas av syntet. Get är väl det man ersatt apa med.
    • Tack, jag har monterat denna från Autoterm, får se om jag blir nöjd med controlpanelen annars uppgraderar jag till en pu-28 panel tänker jag. Om du missat det så finns det lite bilder i början på tråden när jag monterade den.. https://varmarcenter.se/varme/luftburen-varme/autoterm-air-4d-12-24v/ https://varmarcenter.se/startsystem/autoterm-pu-28-startsystem/  
    • Oj! Jag har aldrig sett kläder i huvudtaget i sälskinn.
    • Procrastinating waiting for the new rod. None the less... - the hits just keep on coming. Stumbled up to the faculty for a meeting today. Always weird to back among people. On the way back I hit the waterhole for some fresh scones and a coffe - wolfed it down and went to one of the second hand shops, comme d'habitude & en passant... Wasn't really looking for anything - but something caught my eye. Something erile familiar... could it... be.. no way... it has gotta be fake... nope, it is the real deal...   Yep. It was the real deal. Vintage vest in seal (some form or another). I have been looking for a garment in seal for ages. And now it showed up. In honesty - it has been dead for quite some time, and I payed 250:- for it in a non profit charity second hand store so I think I'll be able to deal with the karma. But seriously - no I have a seal garment - quite possibly the ultimate trout stalking garment... Unless the smell drives them off... And being only a vest (in summer seal from the feel of it) it is not as heavy/clumsy as a greenland winter fur jacket you could still find in Denmark ten years ago. That said - I'm eagerly awaiting some monkey hair for my final sunray shadow dozen...   With JC, polar bear and monkey hair it looks like I'll be able to pull of a really, really politically incorrect salmon fly...
    • Superlim är flugbindarens bäste vän... På temat flugbindning och flugbindningsmaterial så blev jag förra veckan tillfrågad om jag hade bra säldubbing liggandes - hade isbjörnoch djungeltupp  men ingen säl fanns kvar i 'icke-politiskt korrekta'-materialboxen. Pep i dag in på en av de lokala secondhandbutikerna och fann detta:   ...en väst i sälskinn. Tänker dock faktiskt inte binda flugor på den...
    • Tackar! 😌   Ja styvare hår är absolut en fördel på den fronten. Ett bra ”fusk” jag kör är att ta lite superlim och smeta på. Stryka bakåt med en glasspinne eller liknande så får man ihop profilen och den håller formen bättre då när man fiskar.
    • De är väldigt fina de där nattsländorna! Hur mycket "flare" får du på hjorthåret där bak när de blir våta?   Jag har bundit linkande och Goddards som jag packat väldigt tight och skär sen med rakblad och de får fin form men bakdelen, dvs den inte så hårt packade delen spretar ofta ut mer än jag vill när jag fiskar med flugorna. Streaking caddis är väl extremexemplet antar jag; ser kanon ut vid städet men blir ofta bredare/yvigare än jag vill ha dem vid vattnet. Enda sättet jag har hittat för att undvika problemet är att hitta bitar med lite styvare hår och mindre luft i, dvs inte rent vinterhår eller rent av elk. Andra tips?
    • Så jäkla coolt! Vilken värmare kommer du köra med?
  • Ämnen

  • Bilder

×
×
  • Skapa ny...